login: 
heslo:
nová registrace »

V košíku není žádné zboží
NÁKUPNÍ KOŠÍK »


OD 10.8.2015 v provozu zcela nový mobilní servis !!!
vloženo 7. 8. 2015

Čekali jsme až do dnešního dne, abychom Vám mohli představit novinky v mobilních službách společností OENOGALA, jakožto ucelený a kompaktní servis pro naše zákazníky. Ti kteří nás ještě neznají, tak v příloze je stručný seznam se specifikacemi tří resp. čtyř druhů služeb.
Unikátní jsou především první dva (Lo-cross-flo® system a VA reduction system). Především VA reduction system je pro ročník 2014 velkým pomocníkem, jelikož zvládá bez jakýkoliv známek poškození kvality vína (ba naopak) napravit nezdary ročníku, tedy následující:
- snížení zvýšených koncentrací těkavých kyselin na požadovanou mez (vliv Botrytis cinerea a následné mikrobiální činnosti ročníku 2014) - otestováno na extrémním případě: redukce těkavých kyselin z hodnoty 4,7 g/l na 0,8 g/l!!!!!!
- odstranění pachů z vín - pach 4EP&4EG Brettanomyces (''koňské sedlo''), pach TCA (''korkovou pachuť''), pach po vypálení sudů popř z fermentace, stabilizace proti vypadnutí vinného kamene a mnoho další

- nejde o maskování pachů ale o jejich odstranění!!!!!!!!!!
- vše s analytickou přesností a kontrolou!!!!!!!!



Tyto dvě služby se vztahují k filtracím a je také možnost tato zařízení u nás zakoupit spolu s mnoha typy filtračních elementů a nerezových filtračních sestav za bezkonkurenčně nízké ceny (svíčkové filtry a membrány, ASCI304 a ASCI316 nerez.housingy a sestavy na míru dle potřeby a použití). To vše Vám představuje nová odnož společnosti OENOGALA s.r.o. zaměřená tímto směrem pod názvem

OENOGALA FILTRATION s.ro..

Více podrobných informací Vám rádi poskytneme osobně, telefonicky na 724 839 290 nebo emailem na info@oenogala.cz, gala@oenogala.cz.

S pozdravem


tým OENOGALA

MOBILNÍ SLUŽBY OENOGALA

archiv aktualit / novinek »

www.milwaukeetesters.com
www.tdianalyzers.com
www.newworldwinemaker.com

Archiv novinek

OD 10.8.2015 v provozu zcela nový mobilní servis !!!
7. 8. 2015

Čekali jsme až do dnešního dne, abychom Vám mohli představit novinky v mobilních službách společností OENOGALA, jakožto ucelený a kompaktní servis pro naše zákazníky. Ti kteří nás ještě neznají, tak v příloze je stručný seznam se specifikacemi tří resp. čtyř druhů služeb.
Unikátní jsou především první dva (Lo-cross-flo® system a VA reduction system). Především VA reduction system je pro ročník 2014 velkým pomocníkem, jelikož zvládá bez jakýkoliv známek poškození kvality vína (ba naopak) napravit nezdary ročníku, tedy následující:
- snížení zvýšených koncentrací těkavých kyselin na požadovanou mez (vliv Botrytis cinerea a následné mikrobiální činnosti ročníku 2014) - otestováno na extrémním případě: redukce těkavých kyselin z hodnoty 4,7 g/l na 0,8 g/l!!!!!!
- odstranění pachů z vín - pach 4EP&4EG Brettanomyces (''koňské sedlo''), pach TCA (''korkovou pachuť''), pach po vypálení sudů popř z fermentace, stabilizace proti vypadnutí vinného kamene a mnoho další

- nejde o maskování pachů ale o jejich odstranění!!!!!!!!!!
- vše s analytickou přesností a kontrolou!!!!!!!!



Tyto dvě služby se vztahují k filtracím a je také možnost tato zařízení u nás zakoupit spolu s mnoha typy filtračních elementů a nerezových filtračních sestav za bezkonkurenčně nízké ceny (svíčkové filtry a membrány, ASCI304 a ASCI316 nerez.housingy a sestavy na míru dle potřeby a použití). To vše Vám představuje nová odnož společnosti OENOGALA s.r.o. zaměřená tímto směrem pod názvem

OENOGALA FILTRATION s.ro..

Více podrobných informací Vám rádi poskytneme osobně, telefonicky na 724 839 290 nebo emailem na info@oenogala.cz, gala@oenogala.cz.

S pozdravem


tým OENOGALA

MOBILNÍ SLUŽBY OENOGALA



Čiření a závěrečné úpravy vína
26. 11. 2014

Laboratoř OENOGALA se sídlem v Kobylí, areál firmy AMM Otáhal, pro Vás připravila nabídku čiřeni a závěrečných úprav pro dokončeni technologického postupu výroby vína.

Čiření a závěrečné úpravy vína je proces, kdy odstraníme nechtěné komponenty v moštu nebo ve víně, které ovlivňují čistotu, jas, hořkost, barvu nebo aroma. Běžně se pro čiření používají produkty živočišného původu a také několik anorganických látek. Každý produkt využitý při čiření a krášlení vína má charakteristické působení v závislosti na původu a složení.

Čiření a závěrečné úpravy vína



NOVINKA V PŘESNÉM MĚŘENÍ VOLNÉHO SO2
14. 8. 2013

U nás rozšířenou metodou je klasické jodometrická titrace, která má ovšem několik málo nedostatků - interference látek jako je kyselina askorbová (vitamín C) a polyfenolické sloučeniny. Tyto látky, které se ve víně běžně vyskytují ať přirozeně nebo přídavkem, zkreslují vysledky měření SO2 ve víně. Tato metodika je v dnešní době již zastaralá a světově nejpoužívanější a nejpřesnější metodou je metoda aspirační, která je i doporučená světovou organizací pro víno O.I.V..

Proto jsme pro Vás vinaře vyvinuli zjednodušenou verzi této metody zvanou Rankine. Vychází ze stejného základu a reagentů jako metoda používaná laboratorně (Franz-Paul), ale je zjednodušená a uzpůsobená použití ve vinařství.

Nyní ji můžete používat i vy - momentálně za zaváděcí cenu viz. leták níže. 



další novinky: [1-3]
 
Kobylí 61, 691 10 Kobylí
Všechna práva vyhrazena. 2010 © oenogala.cz
webdesign by